Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

zondag 9 maart 2008

Wat is Linux?




Linux is een besturingssysteem. Je kan het dus gebruiken in plaats van of naast bijvoorbeeld Windows 95/NT, MacOS of DOS. Enkele beginnersvragen over Linux staan opgesomd in de Linux VVV.

Linux is één van tientallen UNIX-varianten. Hierdoor draaien UNIX applicaties onder Linux. Omdat UNIX vooral geschikt is als server, draaien de meeste server applicaties onder UNIX en Linux. Ook steeds meer desktop applicaties draaien onder Linux. Als je een indruk wilt krijgen van het aanbod van applicaties onder Linux, klik dan op het kopje 'Applicaties onder Linux'.

Elk besturingssysteem heeft voordelen en nadelen. Linux is erg stabiel en flexibel, en ook al behoorlijk gebruikersvriendelijk, hoewel er hier en daar nog wel eens een steekje los zit. Of Linux voor jouw situatie de beste keus is, hangt af van de manier waarop je een computer en software gebruikt. In de newsgroep nl.comp.os.linux stond hierover een informatief bericht van Cathelijne Hornstra. Dit bericht is te vinden onder het kopje 'Is Linux iets voor mij?'.

Linux onderscheidt zich niet alleen op technisch vlak van andere PC-besturingssystemen; ook het ontwikkelmodel en licentiemodel verschillen enorm van die van de commerciële besturingssystemen. Onder het kopje 'Achtergronden van Linux' is te lezen hoe Linux ontwikkeld wordt en wat je rechten zijn als gebruiker van deze software.

Geen opmerkingen: