Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

zaterdag 2 februari 2008

In het nieuws



31 januari - De Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries meldt dat hij nieuw bewijs heeft dat de verdwijning van en mogelijke moord op Natalee Holloway zal oplossen. Het bewijs, naar het schijnt een bekentenis van Joran van der Sloot, is voldoende om justitie op Aruba ertoe te brengen de zaak te heropenen. wikinews
30 januari - De internationale kredietcrisis breidt zich uit doordat kredietbeoordelaar Standard & Poor's voor ruim een half biljoen dollar duizenden financiële producten, zoals obligatieleningen, afwaardeert. >>meer nieuws
30 januari - De Israëlische commissie-Winograd komt met haar eindrapport over de Israëlisch-Libanese Oorlog van 2006, waarin vooral het Israëlische leger de nodige verwijten krijgt. >>meer nieuws
30 januari - Na op 22 januari de rente reeds met 0,75 procentpunt te hebben verlaagd, brengt de Federal Reserve ditmaal de federal funds rate met 0,5 procentpunt naar beneden. Zij hoopt hiermee een recessie in de Verenigde Staten te voorkomen. >>meer nieuws
30 januari - De Nederlandse Europarlementariër Paul van Buitenen kondigt aan dat hij zijn partij Europa Transparant gaat opheffen. Hij wil zich aansluiten bij de fractie van de ChristenUnie.



Eerder in het nieuws

30 januari
John Edwards en Rudy Giuliani stappen uit de verkiezingsrace om het Amerikaanse presidentschap. >>meer nieuws, wikinews

29 januari
De Republikeinse voorverkiezing voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de staat Florida wordt gewonnen door John McCain voor Mitt Romney.
De moord op de vredestichtende politicus Mugabe Were leidt tot verheviging van de etnische rellen in Kenia, in het bijzonder in de stad Kisumu.

28 januari

27 januari
Israël hervat de brandstofleveranties aan de Gazastrook nadat honderdduizenden Palestijnen door de grensafscheiding waren gegaan om inkopen te doen in het Egyptische deel van Rafah. Hamasleden hadden deze grensafscheiding eerder gedeeltelijk vernield.
Na een kort ziekbed overlijdt oud-president Soeharto (86) van Indonesië. Van 1967 tot 1998 regeerde hij Indonesië op autoritaire wijze.
De Servische tennisser Novak Đoković wint op de Australian Open zijn eerste grandslam. Een dag eerder wint de Russische Marija Sjarapova bij de dames, wat haar derde grandslamzege betekent.

26 januari
In de Democratische voorverkiezing voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in South Carolina wint Barack Obama met een duidelijke voorsprong op Hillary Clinton.

25 januari

24 januari
De Italiaanse regering onder Romano Prodi komt met 161 tegen 156 stemmen in de Senaat ten val. De premier dient daarop zijn ontslag in bij president Napolitano. De regeringscrisis was ontstaan na het aftreden van justitieminister Clemente Mastella, die verdacht werd van corruptie en afpersing.
Eén van de grootste Franse banken, de Société Générale, maakt bekend dat ze slachtoffer is geworden van fraude door een eigen handelaar. De bank ontdekte dat de handelaar, Jérôme Kerviel (31), heimelijk posities op Europese indexfutures had ingenomen, die haar 4,9 miljard euro bruto zullen kosten.

23 januari
Het burgemeestersreferendum in Eindhoven blijft met een opkomst van 24,6 procent ruim vijf procent onder de kiesdrempel. Van de beide PvdA-kandidaten kreeg Rob van Gijzel 68,5% en Leen Verbeek 31,5% van de uitgebrachte stemmen. De gemeenteraad moet er daarom aan te pas komen. Deze kiest voor Rob van Gijzel, die aan De Kroon als burgemeester zal worden voorgedragen. >>meer informatie
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht maakt bekend dat in de jaren 2004 tot en met 2007 in totaal 33 patiënten die leden aan een ernstige vorm van alvleesklierontsteking bij deelname aan een medisch onderzoek naar een nieuw probiotica-medicijn zijn overleden: 24 uit de groep die het medicijn wél en 9 uit de controlegroep die het medicijn niet werd toegediend.

22 januari
De Federal Reserve komt met een uitzonderlijke verlaging van de rente. De federal funds rate wordt met 0,75 procentpunt tot 3,5 procent teruggebracht in de hoop zodoende de door de kredietcrisis veroorzaakte wereldwijde koersval te temperen en een dreigende recessie te voorkomen. >>meer nieuws

21 januari
India lanceert een Israëlische spionagesatelliet. Met deze geavanceerde TecSAR-satelliet wil Israël militaire en nucleaire handelingen van vijand Iran volgen. >>meer nieuws
Uit angst voor een mogelijke recessie in de VS vallen overal ter wereld de effectenbeurzen aanzienlijk terug; in Europa met gemiddeld ruim zes procent. In Nederland zakt de AEX met 6,14 procent naar 422,45 punten: de grootste daling sinds de aanslagen op 11 september 2001. >>meer nieuws

20 januari

19 januari
Bij de voorverkiezingen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint bij de Republikeinen Mitt Romney in Nevada en John McCain in South Carolina. De Democraten stemmen alleen in Nevada. Hillary Clinton krijgt de meeste stemmen, maar Barack Obama de meeste afgevaardigden.

18 januari
In Jemen komen vier mensen om, waaronder twee Vlaamse vrouwen, wanneer een konvooi van vijftien toeristen ten oosten van de hoofdstad Sanaa wordt beschoten.

17 januari
De Duitse publieke omroep ARD herroept haar berichten van 15 januari en biedt de betrokken sporters haar verontschuldigingen aan. ARD had beweerd dat de wielrenners Michael Boogerd, Michael Rasmussen, Denis Mensjov en Georg Totschnig bloeddoping-klanten zijn van een Weens laboratorium.

Externe links

Nederlandstalige nieuwsbronnen
Overzicht van nieuwsbronnen
Google Nieuws (NL)
Kranten.verzamelgids (diverse landen)
Villamedia (NL)
Ez2News (NL)
Media RSS (NL)
Medialinks (NL)
Plazoo (diverse landen, via RSS-feeds)
Dagbladen
Leeuwarder Courant (NL)
Algemeen Dagblad (NL, gratis login)
Het Belang van Limburg (BE)
Brabants Dagblad (NL, gratis login)
DAG
Dagblad de Limburger (NL)
Dagblad van het Noorden (NL)
Eindhovens Dagblad (NL, gratis login)
Het Financieele Dagblad (NL, gratis registratie met beperkte toegang of volledig voor betalende abonnee)
Gazet van Antwerpen (BE)
De Gelderlander (NL, gratis login)
Katholiek Nieuwsblad (NL)
Leidsch Dagblad (NL)
De Morgen (BE, telex gratis te bekijken, archief & lezen krant login [enkel voor abonnees] vereist)
Metro (NL)
Nederlands Dagblad (NL)
Het Nieuwsblad (BE, gratis login)
NRC Handelsblad (NL, gratis login)
Het Parool (NL)
De Pers (NL)
Provinciale Zeeuwse Courant (NL, gratis login)
Reformatorisch Dagblad (NL, gratis login)
BN/DeStem (NL, gratis login)
SP!TS (NL)
De Standaard (BE, login enkel voor abonnees)
De Stentor (NL, gratis login)
De Telegraaf (NL)
Trouw (NL, gratis login)
De Twentsche Courant Tubantia (NL, gratis login)
De Volkskrant (NL, gratis login)
De Ware Tijd (Suriname)
Televisie
VRT nieuws.net (BE)
NOS Teletekst (NL)
Omroep.nl (NL)
RTL Nieuws (NL)
Internet
NOS Journaal (NL)
NU.nl (NL)
Nieuws.nl (NL)
MSR Nieuws (BE)
Planet Nieuws (NL)
Indymedia Nederland (NL)
Indymedia Belgium (BE)
Databank van het CBS (NL)
@Home (NL)
Nieuwsoverzichten
NewsXS (EN/FR/DE/NL/ES/IT)
Krantenkoppen.be (BE/NL/VK/DE/FR/VS)
Kranten.com (NL)
Headliner (NL, gratis login)
Metspek.nl (NL)
1steKeuze (NL)
Tijdschriften
Elsevier (NL)
De Groene Amsterdammer (NL)
HP/De Tijd (NL)
Ode (NL)
Vrij Nederland (NL)
AN AchterhetNieuws (BE)
Overige bronnen
De Staatscourant (NL)
Het Belgisch Staatsblad (BE)

Internationale nieuwsbronnen (Duits, Frans, Engels en Amerikaans)
Frankfurter Allgemeine Zeitung (DU)
Der Spiegel (DU)
Stern (DU)
Die Welt (DU)
Le Figaro (FR)
Le Monde (FR)
Le Nouvel Observateur (FR)
The Guardian (GB)
The Independent (GB)
The Times (GB)
BBC News (GB)
The New York Times (VS)
Newsweek (VS)
Time (VS)
The Wall Street Journal (VS)
The Washington Post (VS)
Voor sommige kranten dient men zich te registreren voor het lezen van tekst. Diensten als Bugmenot bieden databases met inloggegevens aan die het invoeren van persoonlijke gegevens en onthouden van deze gegevens overbodig maken.

Geen opmerkingen: