Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

vrijdag 22 februari 2008

PSA verschuift focus naar luxe diesel-hybrides



Het Franse PSA, de autogroep bestaande uit Peugeot en Citroën had serieuze plannen om met hulp van overheidssubsidies diesels-hybrides voor de massa te ontwikkelen. Dat de plannen serieus waren, zagen we vorig jaar op de IAA in Frankfurt toen de Peugeot 308 Hybride HDI Concept werd gepresenteerd. Dit concept werd ontwikkeld in samenwerking met bedrijven als Continental en Bosch. De Europese Commissie stak echter een stokje voor de ambitieuze plannen van PSA.

De Franse overheid mocht van Europa hier geen subsidie voor verlenen, omdat daarmee eerlijke concurrentie in het gedrang zou komen. Een bedrag van 101 miljoen euro ziet PSA aan zijn neus voorbij gaan, op een begroting van 527 miljoen euro voor het gehele project.

PSA heeft hierop besloten de focus te verschuiven naar diesel-hybride voor luxe premium voertuigen. De kleinere modellen worden al steeds efficiënter en dus zuiniger. De grotere luxe modellen daarentegen vertrouwen nog voornamelijk op zware dorstige motoren. Met diesel-hybride technologie kan in dat segment flinke winst in efficiëntie worden geboekt.

Door de blokkade van Europa heeft PSA serieuze vertraging opgelopen bij de ontwikkelingen op dit gebied. Het doel is om rond 2011 een nieuw diesel-hybride platform uit te rollen, maar de vraag is of dit vroeg genoeg is om een dominante positie in de markt in te nemen. Concurrenten als Toyota, Honda en GM zitten immers ook niet stil. (via: motorauthority)

Geen opmerkingen: