Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

zaterdag 16 februari 2008

Bugatti wil vierdeurs



We speculeren vrolijk verder over de toekomst van Bugatti. Het blijkt dat de plannen voor een 1.175 pk sterke raceauto voor de straat inmiddels het ronde archief hebben bereikt. Nu zijn er roddels over een vierdeurs Bugatti.
Wat moet Bugatti nadat de beloofde driehonderd Veyrons zijn gebouwd? Een tijd geleden pikten we een gerucht op over ‘Project Lydia’ van Bugatti. Daarbij werd nagedacht over een auto met een Le Mans-achtig uiterlijk en een opfokte Veyron W16 die het schopt tot 1.1.75 pk. De auto zou in een oplage van zeventig stuks worden gemaakt en een prijskaartje krijgen dat in de miljoenen loopt. Dat werd zelfs Bugatti iets te gortig en het plan is naar de prullenbak verwezen.
Meteen duiken er nieuwe geruchten op: Bugatti zou bezig zijn met een idee voor een vierdeurs auto in de stijl van de Mercedes CLS. Die krijgt de krachtbron van de Veyron voorin. Dat klinkt ons in de oren als een levensvatbaarder idee, maar we geloven het pas als we het zien. Bugatti liet in een vorig leven al eerder een idee voor een vierdeurs auto zien. Dat was de EB112 uit 1993. Die is nooit verder gekomen dat het studiemodel-stadium omdat met merk Bugatti destijds weer in de mottenballen verdween voordat -ie serieproductie haalde.

Geen opmerkingen: