Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

woensdag 20 februari 2008

Porsche in opstand tegen verhoging ‘congestion charge’ Londen



Als eerste autofabrikant heeft Porsche zich uitgesproken tegen de voorgenomen verhoging van de ‘congestion charge’, het bedrag dat betaald moet worden om in de binnenstad van Londen te mogen rijden. Dit wordt volgens de plannen voor sommige auto’s verhoogd van 8 naar 25 Britse
pond per dag.

Het betreft hier auto’s die meer dan 225 g/km CO2 uitstoten, of auto’s van voor 2001 met een cilinderinhoud van meer dan 3 liter. De gebeten hond is wederom de grootste autovriend van Groot-Britannië, burgemeester Ken Livingston van Londen.

Volgens Porsche is de verhoging, die voor 27 oktober op de planning staat, buitenproportioneel en ineffectief. Ze vinden het onrechtvaardig en laten dan ook weten een gerechtelijk oordeel te willen over deze verhoging.

De verhoging van de congestion charge volgt kort op het invoeren van ‘zero emission zones‘ in Londen, waardoor vervuilende trucks tot 200 pond dienen te betalen om door Londen te rijden. Geïnteresseerden kunnen HIER meer lezen over de laatste plannen m.b.t. de congestion charge, inclusief audio en video (bron: BBC).

Met dank aan Peperbus voor de tip!

Geen opmerkingen: