Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

woensdag 20 februari 2008

Snelle dieselaar: Kicherer ML420 CDI



De Duitse tuner Kicherer staat in onze ogen niet echt bekend om het subtieler maken van Duitse auto’s. Zie deze ML420 CDI: met z’n two-tone velgen lacht iedereen je genadeloos uit. Of dat wat boeit? Nee hoor, want jij trekt met deze aangepakte ML420 CDI wel even mooi een Cayenne S eruit!

En dat is met name interessant omdat een Cayenne S gebruik maakt van een 4,8 Liter V8 die heel wat meer peut verbruikt. Een ‘ICE tuning kit’ zorgt ervoor dat het vermogen wordt opgeschroefd van 306 naar 360 pk en dat het koppel stijgt tot een reusachtige 900 Nm. Drie keer raden met hoeveel je nu op de Autobahn kunt knallen: 280 km/u! Op de 100 zit deze ML trouwens in een respectabele tijd van 6,1 seconden.

Qua uiterlijk heeft Kicherer, naast het spuiten van de velgen, eigenlijk niets fouts gedaan. De tuner heeft namelijk gewoon de bodykit van de ML63 AMG overgenomen. Wel heeft Kicherer er pizza’s van remschijven onder gezet, want je wilt natuurlijk niet dat je bij een noodstop vanaf 280 km/u problemen met de remmerij krijgt.

Het interieur heeft Kicherer niet overgeslagen: overtrokken leer waar je maar kunt bedenken en hier en daar een reepje carbon. Om verder nooit de macht over het stuur te veliezen is de Kicherer ML voorzien van een ergonomisch gevormd sportstuurtje met paddle shifts.









Geen opmerkingen: