Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

woensdag 20 februari 2008

Proton R3 Satria pre-productiemodel in Melbourne



Het was weer even rustig rond de Maleisische autofabrikant Proton. Na de gestrande paringsdans met Volkswagen, was het nieuws over de moslimauto het laatste dat wij over Proton te melden hadden. In de aanloop naar de Melbourne International Motor Show op 29 februari laten de Maleisiërs weer van zich horen met een pre-productie model van de Proton R3 Satria.

De Proton R3 Satria is een gepeperde uitvoering van de Proton Satria en werd speciaal ontwikkeld voor racen op het circuit. R3 staat voor Race, Rally en Research. Vanaf eind 2004 werden in totaal slechts 150 explaren van de R3 Satria gebouwd.

Het pre-productiemodel dat in het Australische Melbourne te zien zal zijn, is bedoeld als hint naar een nieuwe hot hatch. Men heeft doorborduurt op de R3 en een reeks verbeteringen doorgevoerd aan o.a. de body en het onderstel. Veel meer wil Proton er op dit moment nog niet over kwijt. Er wordt ondertussen wel hard gewerkt om het model productierijp te krijgen, maar of en wanneer de auto in productie zal gaan is nog onduidelijk.

Ik ben erg benieuwd waar Proton straks mee komt, want de specificaties van de originele R3 Satria, daar sla je zeker niet stijl van achterover. De 1,8 liter vierpitter is goed voor 140 pk en 168 Nm koppel. Hiermee duurt de acceleratie naar 100 km/u 8,6 seconden en ligt de topsnelheid op 205 km/h. (via: carscoop)

Afgebeelde foto’s zijn van de R3 Satria









Geen opmerkingen: