Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

zondag 17 februari 2008

Chris Paciello

Chris Paciello (New York, 7 september 1971) was een beruchte nachtclub- en restauranteigenaar in Miami (Florida). Paciello was de ongekroonde koning van het nachtleven in Miami's South Beach in de jaren 1990. Naar men zegt deelde hij het bed met beroemdheden en supermodellen zoals Madonna, Sofia Vergara, Jennifer Lopez, Daisy Fuentes en Niki Taylor. Hij leefde het leven van een koning totdat de FBI hem op het spoor kwam, die er achter waren gekomen dat Paciello een zeer duister verleden had. Connecties tot diep in de grote maffiafamilies van New York. Hij was betrokken geweest bij overvallen, inbraken en diverse geweldsdelicten en bleek zijn aandeel te hebben bij de moord op een huisvrouw op Staten Island, die werd vermoord bij een roofoverval begin jaren 1990. Nadat hij beschuldigd werd van moord besloot hij mee te werken door te getuigen tegen de beruchte Colombo-familie en zijn handlangers. Paciello heeft zes jaar van zijn straf uitgezeten in de gevangenis en is onlangs vrijgekomen. Hij is kort geleden gespot in Los Angeles, waar hij een nieuw leven aan het opbouwen is.

Inhoud [verbergen]
1 Biografie
1.1 Jeugd
1.2 Tienerjaren
1.3 Carrière als autodief en inbreker
1.4 The Bath Avenue Crew
1.5 Miami
1.6 Recent nieuws
2 Overzicht criminele activiteiten
3 Bronnen



[bewerk] Biografie

[bewerk] Jeugd
Chris Paciello werd geboren als Christian Ludwigsen op 7 september 1971 uit een huwelijk tussen zijn vader: George Ludwigsen (Duitse voorouders) en zijn moeder Marguerite Paciello (Italiaanse voorouders). Chris was de middelste van drie broers, zijn broer Keith die een jaar jonger dan hem was, en zijn broer George jr die een jaar ouder dan hem was. Zijn jeugd bracht hij door op Thirteenth Avenue in Borough Park, een buurt in het Zuidwesten van de wijk Brooklyn, New York. George Ludwigsen, de vader van Chris was een lokale bekendheid, hij werkte deels als uitsmijter in nachtclubs te Bay Ridge en als klerk op Wall Street. Ook werd hij bekend omdat hij kampioen in armworstelen, of handdrukken werd van de staat New Jersey, en tweede van de Verenigde Staten. De moeder van Christian Ludwigsen werkte als kapster.

In 1980 kwam er een eind aan de roem van George sr., met vijf kogels werd hij neergeschoten in nachtclub C'est La Vie op Eighty-sixth Street door een man die bij een groepje hoorde die hij eerder de avond de club had uitgezet, deze kwam terug met een revolver. De mannen vluchtten en lieten George sr. in kritieke toestand achter met zeer zware verwondingen. Nadat George sr. grotendeels hersteld was van zijn verwondingen en het ziekenhuis mocht verlaten, bleef de pijn. Hij begon met het slikken van grote dosis pijnstillers. Toen de pijnstillers blijkbaar niet genoeg werking hadden raakte hij verslaafd aan cocaïne en heroïne. In oktober 1982 was George Ludwigsen een inbreker geworden om zichzelf te voorzien van drugs. Hij werd meerdere keren gearresteerd en altijd voor inbraken of overvallen. Hij veranderde zijn achternaam in Lazzarro en werd lijfwacht voor maffialeden in Brooklyn. George Ludwigsen sr. liet zijn familie in de steek, en liet nooit weer iets van zich horen.

Chris was kwaad en teleurgesteld op de manier waarop zijn vader hen in de steek had gelaten. Hij was moeilijk te handhaven op McKinley Junior High School, waardoor hij in een speciale klas terecht kwam waar kinderen extra aandacht kregen. Hij was een stil en verlegen kind. Toch kon hij redelijk goed leren en maakte gemakkelijk vrienden. Toen Chris terecht kwam op de high school begon hij steeds vaker te spijbelen, en meer rond te hangen bij de Gateway Car Service. Dit was een bedrijfje waar oudere Italiaanse mannen geheime besprekingen in de achterkamers hielden, terwijl jongens als Chris hun auto's wasten en boodschappen voor hen deden. Chris werd bevriend met leeftijdsgenoten die daar ook vaak rondhingen: Enrico "Rico" Locasio, Dominick "Big Dom" Dionisio en Gerard "Skeevy" Bellafurie.

Chris had al een reputatie gemaakt in de wijk als kind, toen een groep jongens zijn fiets wou hebben, ze sloegen hem meerdere malen met een boksbeugel op zijn rechter hand tot het bloed eruit gutste, toch liet Chris de fiets niet los, pas toen de belagers met z'n allen hem tegen de grond werkten liet hij zijn fiets los. Het litteken zou tegenwoordig nog steeds te zien zijn.


[bewerk] Tienerjaren
Toen Chris Ludwigsen zestien jaar oud was veranderde hij zijn achternaam in Paciello, dit was de achternaam van zijn moeder voordat zij trouwde met George Ludwigsen sr. Hij veranderde zijn naam om meer als een gangster te klinken en een Italiaanse achternaam te hebben net als de meeste van zijn vrienden die bijna allemaal van Italiaans/Amerikaanse afkomst waren. Ook omdat hij zijn vader haatte en hij zich schaamde voor zijn Duitse genen van vaders kant. Hij gebruikte zijn andere achternaam "Ludwigsen" alleen nog als hij opgepakt zou worden door de politie, dit zou nog vaak gebeuren. Ook kreeg Chris de bijnaam "The Binger". Als een vriend twee autoradio's stal, moest en zou Chris er acht stelen. Als zijn vrienden een winkel overvielen, zou Chris er drie overvallen. Hij wou altijd meer geld maken dan de rest.

De eerste keer dat Christian Ludwigsen in aanraking kwam met de politie was toen hij zestien jaar oud was. Dit gebeurde rond Thanksgiving 1987. Hij werd staande gehouden in een Dodge en opgepakt voor het stelen van autoradio’s samen met zijn vriend Gerard Bellafurie. Het zou zijn eerste keer zijn dat hij in aanraking kwam met justitie maar zeker niet de laatste keer. Chris werd een bekwaam autodief, hij maakte carrière door het stelen van zeer luxueuze wagens. Hij verkocht de auto's en onderdelen aan lokale maffiagroepen. Chris begon tegen zijn vennoten te vertellen dat zijn vader dood was. Hij verafschuwde drugsgebruik, behalve zijn eigen dagelijkse dosis van anabole steroïden. Hij haatte zijn vader, toch leek zijn leven nog het meest op die van zijn vader. Hij werd net als zijn vader een inbreker, overvaller, bodybuilder en een womanizer. En net als zijn vader zou hij zijn achternaam veranderen om meer te worden erkend als Wiseguy, en ook Chris deed zaken met de grote New Yorkse maffiafamilies.


[bewerk] Carrière als autodief en inbreker
Chris begon steeds bekwamer te worden in het stelen van auto's, hij kwam in contact met Ray Merolle, een beruchte autodief die begin twintig was en leider was van een grootschalig nationaal opererend netwerk van autodieven genaamd " The Untouchables". De twee ontmoetten elkaar toen Chris met een vriendin genaamd Roxanne Rizzo naar een bar ging genaamd Fillmore in Staten Island, in deze bar werden vele criminele activiteiten gepland zoals inbraken, overvallen en autodiefstallen. Chris en Ray werden close met zaken doen, Chris begon met het verkopen van gestolen auto-onderdelen, daarna verkocht hij complete auto's aan Ray en verdiende zo respect. Hij maakte zijn bijnaam "The Binger" waar; hij stal auto's van zijn eigen buren en zelfs van de ouders van zijn vriendinnen om deze te verkopen.

Chris kwam in contact met de gebroeders Costanza, Danny en Franny Costanza. Deze waren berucht voor hun inbraken met gebruik van bulldozers en cementtrucks die zij stalen van bouwterreinen en er dan later een gebouw mee ramden om er in te breken. Samen met de gebroeders Costanza en Gerard Bellafurie vormde Chris een bende van inbrekers die zichzelf " The New Springville Boys" zouden noemen, de naam die ze verkregen door de wijk waar zij in woonden evenals het American football-team waar ze deel van uit maakten. Ze volgden de manier van roven waar de Costanza-broers mee waren begonnen. In 1988 begonnen zij ook met het stelen van kluizen uit villa's in de rijkere buurten om die vervolgens te kraken. Chris werd steeds handiger in het kraken van kluizen.





[bewerk] The Bath Avenue Crew
Ergens in februari 1993 was Paciello het brein achter een overval op een New Yorkse familie. Samen met zijn bendegenoten James Calandra, Tommy Reynolds en Michael Yammine had hij het plan vooraf besproken in zijn appartement. Hij wist dat de joods-Amerikaans zakenman Sami Shemtov een aanzienlijk bedrag in zijn kluis had liggen. Deze kluis stond in een villa in de buurt Meade Loop op Staten Island. Het plan was simpel, Paciello zou in de vluchtauto op een afstandje van de villa wachten. De andere drie zouden aanbellen en zodra er opengedaan zou worden naar binnen stormen, de mensen die binnen zouden zijn stil houden en de kluis kraken. De bedoeling was dat er absoluut geen enkele vorm van geweld gebruikt zou worden. Toch ging het fout, Toen ze aanbelden deed er een vrouw open genaamd Judith Shemtov. De mannen schreeuwden "Waar is de kluis!" "Waar is verdomme het geld!", de vrouw was in shock en wist geen geluid uit te brengen, ze had waarschijnlijk ook geen idee waar haar man het geld bewaarde. Tommy Reynolds raakte in paniek toen hij vanuit de huiskamer voetstappen hoorde aankomen en haalde ongelukkig de trekker van zijn pistool over. De vrouw werd getroffen in haar kaak, de mannen vluchtten weg en Sami Shemtov bleef achter met zijn vrouw die een paar minuten later in de hal van haar villa zou overlijden.

Paciello zat diep in de problemen, als de maffia er achter zou komen dat door hen een onschuldige huisvrouw om het leven was gekomen zou hij waarschijnlijk zelf de dood vinden. De familie Shemtov loofde een bedrag van 15.000 dollar uit voor de tip die naar de moord zou leiden.


[bewerk] Miami
Het werd Paciello te heet onder de voeten, hij kon niet langer in New York blijven, hij vertrouwde enkele leden van de Bath Avenue crew niet meer. Hij was er zeker van dat ze hem wilden vermoorden, en dat de politie nog steeds de daders zocht van de gewelddadige roof overval waar hij het brein achter was. Chris Paciello wou vertrekken uit New York en een nieuwe start maken in Miami's South Beach, Florida. Hij was er eerder geweest op vakantie met vrienden, dit was de juiste plaats voor hem, hij kon zo uit het zicht van de NYPD en de Bath Avenue Crew verdwijnen. Hij dacht lang na over wat hij wou gaan doen in Miami, en zijn besluit was om er een nachtclub te beginnen. Deze stap kon hij niet alleen zetten, hij had hulp nodig. Om dezelfde tijd was er een clubpromotor in New York op zoek naar een nieuwe start genaamd Lord Michael Caruso.

Paciello had al een plek op het oog, namelijk Mickey’s een bar waar acteur Mickey Rourke de eigenaar van was. En die werd gerund door John Gotti’s ex chauffeur Carlo Vaccarezza. Caruso liet zijn getrainde oog door de bar gaan om te kijken of er een nachtclub van te maken viel. Uiteindelijk kwam er een deal, Paciello en Caruso zouden de eigenaren worden van de bar die nu omgetoverd ging worden tot de nieuwe nachtclub genaamd Risk. Het is onduidelijk hoe Paciello de deal heeft kunnen betalen, er gingen geruchten dat hij zelf nog zeer veel geld had overgehouden aan criminele activiteiten en/of dat hij werd gefinancierd door maffia-leden uit New York. De opening van Risk stond geplanned voor Donderdag 18 oktober 1994. Er was alleen een probleem. Een andere nachtclub genaamd Groove Jet had voor dezelfde avond zijn opening gepland. Toen Paciello hierover geïnformeerd werd bedacht hij een plan om zijn concurrentie te saboteren. Paciello en Caruso stichtten 's nachts brand in de nachtclub van de concurrent, maar de brandweer zou snel ter plaatse zijn en de schade bleef beperkt. Uiteindelijk besloten ze zeer veel geld in hun eigen opening te pompen met twee flessen champagne op iedere tafel in de VIP ruimte. Een open bar de hele nacht lang om in groten getale bezoekers binnen te loodsen. De nachtclub werd al snel een groot succes, met zijn thema-avonden. De club zou een grote invloed hebben gehad op het nachtleven van Miami. Het was de eerste club die hip-hop draaide door Caruso’s rap-connecties in New York met de leden van de Wu-Tang Clan. De club bracht een heel groot scala aan mensen bij elkaar, namelijk de rijkelui, travestieten, homo's, hetero's, strippers, drugdealers en gangsters. Niemand in Miami maakte zich er druk om dat het nachtleven gecontroleerd werd door maffia-leden uit New York. Paciello had Miami weer op de kaart gezet. Paciello werd steeds populairder, toch zagen vele mensen hem nog niet als de grote club-baas. Hij kleedde zich als de normale man met spijkerbroeken en t-shirts. Caruso hielp Paciello met een make-over. Ze gingen samen naar de duurste winkelstraten van Miami. Ze kochten merken als Armani, Versace, Gucci en Prada. Ook liet Paciello zich een stijlvoller kapsel aanmeten. Toen hij deze transformatie had ondergaan werd Paciello nog populairder en vooral bij de vrouwen had hij vanaf dat moment groot succes.


[bewerk] Recent nieuws
Na zes jaar in de gevangenis is Chris Paciello (nu 35) vrijgekomen. Paciello woont nu in Los Angeles (Californië). Er is een film over hem in de maak, getiteld Unmade Man. Paciello zelf zou meewerken aan de film over zijn leven. Er gaan geruchten dat Victoria Secrets-fotomodel Erin Naas zwanger zou zijn van Paciello.


[bewerk] Overzicht criminele activiteiten
November 1987 te Brooklyn (New York):

Ludwigsen wordt op zestienjarige leeftijd gearresteerd voor het stelen van autoradio's.
1989 te Staten Island (New York):

Ludwigsen wordt gearresteerd voor het mishandelen van een politieagent buiten dienst.
1990 te Brooklyn (New York):

Ludwigsen neemt deel in een grootschalig inbraak netwerk die gebruik maakt van bulldozers om bij hun doel te komen
1991 te Staten Island (New York):

Paciello verkoopt een grote hoeveelheid marihuana aan een kleinschalige drugsdealer, en steelt vervolgens de marihuana.
Maart 1992 te Brooklyn (New York):

Ludwigsen twintig jaar oud, verandert zijn achternaam in Paciello. Hij wordt er dan van beschuldigd samen met zijn bendegenoten een man mishandeld en beroofd te hebben.
December 1992 te Staten Island (New York):

Paciello en drie leden van de Bath Avenue Crew slaan de deur in van de Chemical Bank met voorhamers, en maken $300.000 buit.
Februari 1993 te Staten Island (New York):

Paciello is het brein achter een overval op een villa waarbij de huisvrouw Judith Shemtov om het leven komt. Paciello bestuurt de vluchtauto.
Maart 1993 te Staten Island (New York):

Paciello wordt gearresteerd wegens mishandeling.
Augustus 1994 te Manhattan (New York):

Een gevecht breekt los bij de ingang van de nachtclub The Sound Factory. Paciello wordt aangevallen met een kleine bijl. Paciello pakt deze van zijn belager af en slaat de bijl in diens schedel.
December 1994 te Miami (Florida):

Paciello wordt beschuldigd voor het stelen van de BMW van zijn buren.
April 1995 te Miami (Florida):

Paciello’s nachtclub Risk gaat in vlammen op, brandweer lieden noemen de zaak verdacht. Waarschijnlijk heeft Paciello zelf de brand gesticht om verzekeringsgeld los te krijgen.
Juli 1995 te Miami (Florida):

Paciello wordt aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.
Januari 1996 te Miami (Florida):

Paciello wordt beschuldigd van openlijke geweldpleging nadat hij een van zijn werknemers heeft mishandeld, omdat deze onaangekondigd pauze had genomen.
Juni 1996 te Miami (Florida) :

Paciello slaat een bierfles kapot in het gezicht van ex- Mr. Universe Mike Quinn in de VIP-ruimte van zijn nachtclub Liquid, nadat deze een racistische opmerking had gemaakt. Quinn spant geen rechtszaak aan, waarschijnlijk omdat hij bedreigd is door de maffia.
December 1996 te Miami (Florida):

Paciello wordt beschuldigd voor poging tot doodslag, dit nadat hij een Russische journalist drie keer met een vork in de borstkas heeft gestoken. Aanklacht is later ingetrokken.
Januari 1998 te Miami (Florida):

In een geluidsopname vertelt Paciello aan maffiasoldaat Dominick Dionisio om de New Yorkse clubeigenaar Steve Lewis te bedreigen. Dit omdat Paciello wil dat Lewis niet meer in de buurt komt van Ingrid Casares.
Januari 1998 te Miami (Florida):

Paciello mishandelt buiten zijn restaurant Joia een man die met een bladenveger aan het werk is. Dit omdat Paciello zich stoort aan het geluid. De man vraagt de politie later zijn aanklacht in te trekken.
Juni 1999 te Miami (Florida):

Paciello introduceert Dohler (undercover FBI-agent) aan de baas van de Colombo-maffiafamilie Alphonse Persico. FBI-toezicht registreert Paciello, die vertelt een meewerkende getuige waar de familie van een FBI-medewerker woont en dat ze vermoord zouden moeten worden.
September 1999 te Miami (Florida):

Paciello speelt voor uitsmijter en mishandelt een groepje bezoekers, die zich volgens Paciello provocerend gedroegen.
September 1999 te Miami (Florida):

Paciello wordt gesignaleerd door de FBI terwijl hij in een gestolen Lexus rijd.
Oktober 1999 te Miami (Florida):

Paciello is te horen op een geluidsopname waarin hij Dohler (undercover FBI-agent) vertelt dat zijn grote nachtclubconcurrent Gerry Kelly uit de weg geruimd zou moeten worden.
1 december 1999 te Miami (Florida):

De FBI heeft genoeg bewijs om Paciello te laten arresteren, hij wordt schuldig bevonden aan moord, afpersing en diefstal.

Geen opmerkingen: