Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

vrijdag 22 februari 2008

Ex-McLaren ontwerper werkt aan Lotus Exige killer



De mensen die indertijd aan de McLaren F1 supercar hebben gewerkt, zijn niet stil blijven zitten. Gorden Murray heeft een eigen merk opgericht, andere medewerkers bleven bij McLaren om te werken aan de Mercedes SLR en sommigen sloegen hun eigen weg in met de Caparo T1. Er is nu een andere ex-McLaren ontwerper met de naam Jim Dowle opgestaan, hij heeft plannen om een Lotus Exige “killer” te ontwikkelen.

Jim Dowle was betrokken bij het ontwerp, de ontwikkeling en het testen van zowel de McLaren F1 als de Mercedes SLR. Het merendeel van zijn tijd werkte hij onder supervisie van Gordon Murray. Over 18 maanden hoopt hij met zijn bedrijf JJAD een rijdend prototype te kunnen presenteren van zijn Exige killer, op dit moment bekend als JJAD Project 001.

De 001 zal worden uitgerust met een middenmotor goed voor ongeveer 200 pk. Dat moet genoeg zijn om het lichtgewicht van 870 kilo vlot van zijn plaats te krijgen. Het moet een lekker handelbaar karretje worden voor het betere bochtenwerk. Daarnaast zal er ruimte worden gereserveerd voor bagage, waardoor de auto ook praktisch in gebruik zal zijn. Dowle mikt op een prijs rond 52.500 euro exclusief belastingen.



Geen opmerkingen: