Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

woensdag 20 februari 2008

Corvette Z03 Concept van Nederlandse bodem



Groot nieuws! Ugur Sahin, de Nederlands/Turkse designer die ons al eerder een Audi Locus en een Ferrari Dino Concept toonde, heeft plannen om deze Z03 in productie te nemen.

De Corvette Z03 Concept is gebaseerd op de Z06, naar goed voorbeeld van ons aller Michiel. Mede-oprichter van Ugur Sahin Design, Axel van Mourik, laat weten dat het chassis een extreem goede basis is. Zowel op de openbare weg als op het circuit, denk daarbij aan overwinningen tijdens de American Le Mans Series en de 24-uur van Le Mans.

De Z03 krijgt naast een nieuwe carbon body ook modificaties aan de motor en het interieur. Het totale vermogen moet uitkomen op maximaal 750 pk, afkomstig uit de LS7 V8. Dit zal aangeboden worden in 3 “engine-packages”, van 500 tot 750 pk. Het gewicht wordt geschat op 1374 kg, dat is ongeveer 50 kilo minder dan de Z06.

Men wil 100 exemplaren van deze Z03 gaan maken. De exacte details zullen in maart bekend gemaakt worden, waarna men nog dit jaar de eerste units wil afleveren op Amerikaanse bodem. Ambitieus!

Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij diverse partners, waaronder de vroegere Corvette chief engineer Dave McLellan. Ondanks dat krijg ik een heel erg déjà vu bij dit alles, ben ik de enige die zowel het design als de uitwerking erg vind lijken op de Vandenbrink GTO?









Met dank aan dekster voor de tip!

Geen opmerkingen: