Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

zaterdag 16 februari 2008

Krachtwijken: Aedes biedt renteloze lening

De woningcorporaties hebben, nadat PvdA-minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) hun vorige voorstel had afgwezen, een nieuw plan voor de Nederlandse 'prachtwijken' gepresenteerd. Door een renteloze lening van 1,5 miljard euro aan te bieden hopen de corporaties nu wel op een 'ja' van de minister.
De overkoepelende organisatie Aedes heeft dat vandaag bekendgemaakt. De 42 corporaties in de probleemwijken kunnen voor hun investeringen een beroep doen op het investeringsfonds van 1,5 miljard euro.

Gedreigd
Het is nu de vraag of Vogelaar akkoord gaat met het nieuwe voorstel. Aedes is voorzichtig en wil niet op de zaken vooruit lopen. ‘Wij denken een voorstel te hebben gedaan, dat prima voldoet, maar toch wachten we eerst de reactie van Vogelaar af,’ aldus woordvoerder Casper van Riet tegen elsevier.nl.

Vogelaar keurde twee eerdere financieringsvoorstellen van de corporaties af. Op het nieuwe voorstel heeft Vogelaar nog niet gereageerd. Wel heeft ze gedreigd het geld van de corporaties af te pakken als het voorstel opnieuw onder de maat zou zijn.

Verworpen
Eerder sloten Vogelaar en Aedes al een principeakkoord over de veertig ‘prachtwijken’, maar dit werd later door de leden van Aedes verworpen. Dit voorstel staat overigens los van het voorstel dat vandaag is gepresenteerd door Aedes.

Ook met de gemeenten is Vogelaar nog aan het ‘ruziën’. Zij hebben nog steeds geen akkoord bereikt over de wijken.

De Volkskrant wist bovendien te achterhalen dat het kabinet zich niet houdt aan de beloofde investeringen van 250 miljoen euro per jaar.

Geen opmerkingen: