Sponsor of prijs nodig? Zelf sponsor worden?
Arkefly: Aruba

vrijdag 22 februari 2008

Zelf kilometerstanden controleren bij NAP



Onze gastcolumnist Ted Sluymer heeft al een keer uitvoerig uit de doeken gedaan waarom de Nationale Auto Pas wat hem betreft een fraudegevoelig en gedateerd systeem is. Desondanks is het momenteel het beste minst slechte systeem dat we hebben en vanaf 3 maart kunnen consumenten zelf de tellerstand van een occasion controleren.

Dan zal de NAP Check op internet starten. De consument kan dan het kenteken en de kilometertellerstand invoeren, waarna een verkeerslicht aangeeft of de tellerstand in orde is of niet. Groen licht staat voor een logisch verklaarbare tellerstand, rood voor onlogisch. Knipperend oranje wil zeggen dat er te weinig informatie over de betreffende auto beschikbaar is. Consumenten krijgen geen inzage in de kilometerhistorie, want die is voorbehouden aan de NAP e-pas. Gratis is het opvragen van een kilometerstand overigens niet, per keer kost dat 2,95 euro.

Ik vraag me af of je bij knipperend oranje ook gewoon moet betalen, want een kleine 3 euro betalen om erachter te komen dat er onvoldoende informatie beschikbaar is, dat lijkt me een beetje zonde. De NAP Check zal worden aangeboden op autopas.nl en op een aantal andere websites. (via: bovagkrant)

Geen opmerkingen: